Το βιολογικό κρέας περιέχει την ίδια ποσότητα καρκινογόνων αν όχι περισσότερες σε σύγκριση με το μη-βιολογικό κρέας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environmental Science and Pollution Research International.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 76 δείγματα βιολογικού και συμβατικού κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος, του κοτόπουλου και του αρνιού, για 33 διαφορετικές καρκινογόνες ουσίες και τα συνέκριναν με τα μέσα ποσοστά κατανάλωσης. Όλα τα δείγματα περιείχαν καρκινογόνες ουσίες με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών κρέατος. Για ορισμένους έμμονους οργανικούς ρύπους (POPs), τα αποτελέσματα έδειξαν υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης στο βιολογικό κρέας, ιδιαίτερα στο αρνί.
πηγή: Hernández, Á.R., Boada, L.D., Mendoza, Z. et al. Consumption of organic meat does not diminish the carcinogenic potential associated with the intake of persistent organic pollutants (POPs). Environ Sci Pollut Res 24, 4261–4273 (2017). https://doi.org/10.1007/s11356-015-4477-8
via https://www.pcrm.org/news/health-nutrition/organic-meat-not-safer-nonorganic-options
——
Μην εμπιστεύεστε τα social media της λογοκρισίας!
Γραφτείτε στο Newsletter μας, το οποίο στέλνουμε μόνο όταν υπάρχει κάποια σημαντική ενημέρωση, και επί της ευκαιρίας το συμπληρώνουμε με επιπλέον άρθρα.
Επιλέξτε τα εξειδικευμένα ενδιαφέροντα σας για περισσότερη ενημέρωση.