ΚΟΒΙΝΤ-ΙΟΣ-ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Ενημέρωση για ΚΟΒΙΝΤ-ΙΟΣ-ΕΠΙΔΗΜΙΑ, μέρος του τμήματος Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ με αντιπληροφόρηση εκτός του μονόπλευρου συστημικού θορύβου, με επιστημονικές δημοσιεύσεις, έρευνες και άρθρα.

Σελίδα Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ: https://www.gymnosophy.gr/pandimia/

Κάντε Εγγραφή στο ΚΑΝΑΛΙ συνεχούς ροής στο Matrix/Element:
https://www.gymnosophy.gr/pandimia-matrix

Τι είναι το Matrix/Element;
https://www.gymnosophy.gr/matrix-why/

Οι πληροφορίες εδώ δεν αντικαθιστούν ιατρική συμβουλή.


Μελέτη: ΠΟΣΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΒΙΝΤ-19; ΤΟ 99,9987% ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ <20 ΕΤΩΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ, ΚΑΘΩΣ & ΤΟ 97,1% ΤΩΝ 70+

{Ο καθηγητής Ιωαννίδης δημοσίευσε τώρα μια επικαιροποίηση, χρησιμοποιώντας πρόσθετες μελέτες επιπολασμού, αν και εξακολουθεί να βασίζεται σε δεδομένα του 2020, καθώς “οι IFRs το 2021 μπορεί να επηρεαστούν περαιτέρω από την ευρεία εφαρμογή εμβολιασμών που μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο θνησιμότητας και από άλλες εξελίξεις (νέες παραλλαγές και καλύτερη θεραπεία)”. Η νέα μελέτη εστιάζει ιδιαίτερα στην IFR στους ηλικιωμένους, αλλά περιλαμβάνει επίσης εκτιμήσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αν και όχι μια νέα συνολική εκτίμηση.

👉 Από την ανάλυση 25 ερευνών επιπολασμού(seroprevalence) σε 14 χώρες, ο καθηγητής Ιωαννίδης και ο συνάδελφός του διαπίστωσαν ότι το IFR κυμαίνεται από 0,0013% στις ηλικίες κάτω των 20 ετών (περίπου ένας στους 100.000) έως 0,65% στις ηλικίες άνω των 60 ετών.
👉 Για τα άτομα άνω των 70 ετών που δεν βρίσκονταν σε οίκο ευγηρίας ήταν 2,9%, ενώ αυξήθηκε σε 4,9% για όλους τους άνω των 70 ετών. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και για τους ηλικιωμένους, πάνω από το 95% των ατόμων που μολύνονται επιβιώνουν – 97,1% όταν λαμβάνονται υπόψη όσοι δεν βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας.
👉 Για τους νεότερους ανθρώπους ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι τάξεις μεγέθους μικρότερος, με το 99,9987% των ατόμων κάτω των 20 ετών να επιβιώνει από μια προσβολή από τον ιό.

Αυτά τα ποσοστά επιβίωσης περιλαμβάνουν άτομα με υποκείμενες παθήσεις, οπότε για τους υγιείς τα ποσοστά θα είναι και πάλι υψηλότερα (και τα ποσοστά θνησιμότητας χαμηλότερα)…}

περισσότερα 23-Δεκ-2021:
https://www.eyewideopen.org/?p=2971


ΠΟΕΔΗΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΑΛΛΟΙ 10.000 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

{Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα.

Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία;

Να άρθουν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή.

Μην διαλύετε το Ε.Σ.Υ.. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων…}

ολόκληρο το Δελτίο Τύπου 28-Ιαν-2022:
https://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/6993-i-kyvernisi-egklovismeni-stis-epiloges-tis-ypoxreotikotitas-emvoliasmoy-apo-triti-122022-alloi-10000-ygeionomikoi-se-anastoli-ergasias


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 26 ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (ΤΕΠ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

{Σε οποιοδήποτε εγχειρίδιο, ελληνικό ή διεθνές, και αν ανατρέξει κάποιος η πρώτη αντίδραση του συστήματος υγείας σε μια υγειονομική κρίση, όποια και αν είναι αυτή, πρέπει να είναι η ενίσχυση των φορέων της επείγουσας ιατρικής. Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση αυτής της πανδημίας οι υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν αλλά αποδυναμώθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα ο χώρος της επείγουσας ιατρικής στη χώρα μας να είναι αυτή τη στιγμή πρακτικά αποδομημένος…}

άρθρο 31-Ιαν-2022: https://www.docmed.gr/tep-i-ypotimimeni-proti-grammi-tis-pandimias/


ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ/ RAPID TEST ΚΟΒΙΝΤ-19 ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ & ΣΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ

{Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Βάση δεδομένων για τις in vitro διαγνωστικές συσκευές και μεθόδους δοκιμών για την Covid-19, το προϊόν αυτό αντιδρά/ανιχνεύει επίσης(και επομένως δείχνει θετικό αποτέλεσμα) τους παρακάτω παθογόνους μικροοργανισμούς:
Αδενοϊός – Αδενοϊός 3 – άλφα κοροναϊός 229E (HCoV-229E) – άλφα κοροναϊός Nl63 (HCoV-Nl63) – βήτα κοροναϊός HKU1 (HCoV-HKU1) – βήτα κοροναϊός OC43 (HCoV-OC43) – γρίπη A H1N1 – γρίπη A H3N2 – γρίπη A H5N1 – Influenza B Victoria – Influenza B Yamagata – MERS-CoV – Ιός παρωτίτιδας (MuV) – Μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης – Μυκόπλασμα πνευμονίας – Τύπος ιού παραϊνφλουέντζας – Τύπος 2 ιού παραϊνφλουέντζας – Αναπνευστικό συγκυτιακό ιό V (RSV) – Ρινοϊός SARS-CoV

Αντιθέτως σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ(;), τους πολιτικούς και την ηγεσία της Ε.Ε, μπορεί να έχετε έναν απο τους παραπάνω ιούς και παθογόνα, το αποτέλεσμα είναι ένα: είστε θετικοί στον SARS-CoV-2…}
περισσότερα 26-Δεκ-2021:
https://www.eyewideopen.org/?p=2760


Μελέτη: ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Νέα μελέτη για τη σοβαρότητα νόσησης και τον κίνδυνο νοσηλείας σε νοσοκομεία με τη μετάλλαξη Όμικρον, παρουσιάστηκε στις 22/12/21 από το imperial college του Λονδίνου. Τα δεδομένα της μελέτης ανέδειξαν μείωση του κινδύνου νοσηλείας ασθενών με την όμικρον σε σχέση με τη δέλτα, την περίοδο από 1-14 Δεκεμβρίου που διεξήχθη.

Το εύρος της μείωσης εξαρτάται από τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για τα κρούσματα και τις νοσηλείες και κυμαίνεται από 20-25% στις περιπτώσεις κάθε κατάληξης στο νοσοκομείο, μέχρι 40-45% στις περιπτώσεις παραμονής τουλάχιστον για μια ημέρα.

Προηγούμενη νόσηση μειώνει το ποσοστό για κάθε τύπου νοσηλείας στο 50%, ενώ αντίστοιχα ο κίνδυνος παραμονής στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μια ημέρα, μειώνεται κατά 61%.

Η αναλογία επικινδυνότητας νοσηλειών για όσους είχαν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα μα τα mRNA εμβόλια των Pfizer-Moderna ήταν παρόμοια με αυτών της Δέλτα μετάλλαξης, ενώ για το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν σε γενικές γραμμές χαμηλότερη. -Konstantinos Mandas
πηγή 22-Δεκ-2021: https://www.imperial.ac.uk/mrc-global-infectious-disease-analysis/covid-19/report-50-Severity-Omicron/


Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα “ΤΟ Ε.Σ.Υ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΦΟΡΤΟ >400 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΣΑΝ”

Η νοσοκομειακή θνησιμότητα των σοβαρά ασθενών ασθενών με KOVID-19 επηρεάζεται δυσμενώς από το υψηλό φορτίο ασθενών ακόμη και χωρίς να υπερβαίνει την ικανότητα, καθώς και από τις περιφερειακές ανισότητες. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, εστιάζοντας στην ισότητα και την ποιότητα της περίθαλψης εκτός από την απλή επέκταση της ικανότητας.

(1) Όσο περισσότεροι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο αυξάνει κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας: +25% για >400, έως +57% για >800 ασθενείς.

(2) Διασωλήνωση σε νοσοκομείο εκτός Αττικής σχετιζόταν με +35-40% μεγαλύτερη θνητότητα.

(3) Νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετιζόταν με 87% αυξημένη θνητότητα — παρ’ότι αυτό (α) αφορούσε λίγους, μόνο ~5% των διασωληνωμένων (οι υπόλοιποι ήταν εντός ΜΕΘ), κ (β) εν μέρει ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση,άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή.

Aπό τους 3988 θανάτους διασωληνωμένων που αναλύθηκαν, 1535 (95%CI: 1053–1947) αποδίδονται αθροιστικά στους 3 αυτούς παράγοντες.

Δηλαδή εκτιμάται πως τόσοι θα γλίτωναν αν όλοι νοσηλεύονταν (1) με χαμηλό φόρτο στο ΕΣΥ (<200 διασωληνωμένους), (2) σε νοσοκομεία Αττικής, κ (3) εντός ΜΕΘ.

πηγή 13-Δεκ-2021: Τσιόδρας-Λύτρας “Συνολικό φορτίο ασθενών, περιφερειακές ανισότητες και ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα διασωληνωμένων ασθενών COVID-19 στην Ελλάδα, από Σεπτέμβριο 2020 έως Μάιο 2021”
https://doi.org/10.1177%2F14034948211059968

ελληνικό αναλυτικό άρθρο: https://thepressproject.gr/meleti-me-ypografi-tsiodra-apokalyptei-thanatous-pou-tha-borousan-na-eichan-apofefchthei/


Μελέτη BMJ: ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΒΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ (Ελλάδα & αλλού).

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης οι περισσότεροι από τους προβεβλημένους ειδικούς δεν έχουν δημοσιεύσει τίποτα στην επιστημονική βιβλιογραφία για Κόβιντ-19 και η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν μεγάλη επιστημονική απήχηση στο συνολικό έργο τους σε όλη την καριέρα τους. Υπάρχει μεγάλη απόσχιση της επιστημονικής πραγματικότητας από την τηλεοπτική πραγματικότητα.

πηγή 27-Οκτ-21: https://bmjopen.bmj.com/content/11/10/e052856


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Κάντε Εγγραφή στο ΚΑΝΑΛΙ συνεχούς ροής στο Matrix/Element:
https://www.gymnosophy.gr/pandimia-matrix