Αντίθετα εκείνοι που ακολούθησαν δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είχαν 48% περισσότερες πιθανότητες να έχουν μέτρια έως σοβαρή ασθένεια ΚΟΒΙΝΤ.
Οι ερευνητές εξέτασαν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με υψηλή έκθεση σε ασθενείς με ΚΟΒΙΝΤ σε έξι χώρες σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τα αποτελέσματα του ΚΟΒΙΝΤ.
Τα άτομα με φυτικές δίαιτες είχαν υψηλότερες προσλήψεις όσπριων, ξηρών καρπών και λαχανικών πλούσιων σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, C και Ε που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία.
Οι συγγραφείς συστήνουν μια φυτική διατροφή που αποφεύγει τα προ-φλεγμονώδη τρόφιμα όπως το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας που σχετίζονται με αρνητικά αποτελέσματα υγείας για να βοηθήσουν στην προστασία από το σοβαρό ΚΟΒΙΝΤ.
πηγή 30-Ιουν-2021: https://nutrition.bmj.com/content/4/1/257
——
Μην εμπιστεύεστε τα social media της λογοκρισίας!
Γραφτείτε στο Newsletter μας, το οποίο στέλνουμε μόνο όταν υπάρχει κάποια σημαντική ενημέρωση, και επί της ευκαιρίας το συμπληρώνουμε με επιπλέον άρθρα.
Επιλέξτε τα εξειδικευμένα ενδιαφέροντα σας για περισσότερη ενημέρωση.